Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Vad behöver du hjälp med?

Hjälp med radonsanering, sanering av radon. Skriv gärna så detaljerat som möjligt.


Fyll i dina kontaktuppgifter


Radonsanering Stockholm

Radon är ett vanligt förekommande problem för husägare och något man ska vara uppmärksam på eftersom det inte är hälsosamt att vistas i en miljö där radon förekommer. Om man står i läget att köpa hus kan det vara bra att göra en besiktning för att mäta radonhalten, om man misstänker att det kan finnas risk för radon eller om man vet om att problemet har funnits där tidigare. Om du misstänker radon i ditt nuvarande hus finns det små dosor som du kan sätta in vilka registrerar den eventuella radonhalten. Dessa skickas sedan till ett laboratorium för analys.

Radon kommer från radium och är ett naturligt ämne som kan finnas i marken, vattnet eller i viss typ av byggmaterial. När det gäller just byggmaterial är blåbetong det material som oftast nämns i de här sammanhangen eftersom denna innehöll radon fram till mitten på sjuttiotalet. Eftersom denna blåbetong finns kvar i många hus kan det vara bra att ligga steget före och undersöka saken om man står inför ett husköp eller om man ska sälja sitt hus och misstänker förekomst av radon. Om man nu upptäcker att de finns radon behöver det inte betyda att ruinen är nära eftersom detta går att åtgärda genom radonsanering. För att bli av med problemen kontaktar man enklast en professionell firma med stora kunskaper på området.

De brukar sedan vilja komma och mäta halterna samt göra en analys av området för att försöka utreda var radonen kommer ifrån. Precis som med många andra husproblem måste man börja med att lokalisera orsaken till problemet innan man kan ge sig på att lösa det. När man väl vet varifrån radonet kommer kan man sätta in rätt åtgärder för att få bort det. Om radonet kommer från marken som huset är byggt på måste man hindra jordluften från att ta sig in eftersom det är på det viset som även radonet kommer in, om radonet beror på byggmaterialet kan man behöva se över ventilationen och om det kommer från vattnet finns det speciell utrustning som kan lufta bort det även här. Som tur är behöver man inte fundera så mycket på vilka lösningar som finns på egen hand eftersom det finns bra hjälp att tillgå om man är i behov av radonsanering. Om du bor i Stockholm finns det ett antal bra firmor som kan hjälpa dig med saneringen och att hitta en bra lösning som passar just ditt hus.

Varför oss?

 • Kvalitetssakrade sanerare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
 • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
 • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

 • Radonsanering

  Västerås 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-18

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)