Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Vad behöver du hjälp med?

Hjälp med radonsanering, sanering av radon. Skriv gärna så detaljerat som möjligt.


Fyll i dina kontaktuppgifter


Radonsanering Göteborg

Bor du i Göteborg och misstänker att ditt hus ligger i ett område där det finns radon? Att bo i ett hus med höga halter av radon kan vara hälsofarligt och är något man helst ska undvika. Eftersom man varken kan se eller lukta sig till radon kan detta vara svårt att upptäcka om man inte anar oråd på annat sätt. För att mäta radonhalten kan man beställa dosor som får ligga i huset i 2-3 månader och samla in information. Sedan skickas dessa till ett laboratorium för analys och resultat. För att få hjälp med att beställa dosor kan man ringa till kommunens miljökontor, annars kan man besöka Swedacs hemsida (http://search.swedac.se/index.asp) för att hitta mer information och kontaktuppgifter till godkända laboratorier som kan hjälpa till med radonmätning.

Radonhalten mäts i enheten Bequerel och om det skulle visa sig att halten i ditt hus är mer än 200 Bequerel per kubikmeter luft kan du få viss hjälp i form av bidrag för radonsanering. Detta måste dock ansökas om hos Länsstyrelsen och godkännas innan arbetet påbörjas. Om det nu visar sig att radonhalten i ditt hus är hög och du behöver hjälp med radonsanering finns det komptent hjälp att få. Genom att kontakta ett företag som är specialiserat på radonsanering kan du vara rätt säker på att problemen kommer att försvinna, så varför bo i ett radonsjukt hus när du inte behöver? Om du misstänker radon, ta tag i oron på en gång. Det går att lösa om det skulle visa sig att du har rätt. Radonproblem kommer vanligtvis från antingen marken som huset står på, materialet som huset är byggt av eller från vattnet i kranarna. Utifrån dessa tre möjligheter kan man ganska enkelt undersöka varifrån problemet kommer och veta var man ska sätta in resurserna för att bli av med det. Metoderna för radonsanering skiljer sig beroende på var radonet kommer ifrån, därför är det skönt att få hjälp av en fackman som har koll på situationen och har den kunskap och utrustning som krävs.

För att få hjälp med radonsanering i Göteborg kan du exempelvis kontakta kommunens miljökontor och be om kontaktuppgifter till kvalificerade företag som tillhandahåller den här typen av tjänster. Annars finns det många resurser på nätet där man kan hitta ett bra företag, utifrån de behov man har, som arbetar med radon och radonsanering. Ligg inte sömnlös i onödan, ta tag i orosmomentet på en gång.

Varför oss?

 • Kvalitetssakrade sanerare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
 • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
 • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

 • Radonsanering

  Västerås 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-21
 • Radonsanering

  Sverige 2019-08-18

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)